Loading ...

Job content

Stiftelsen Norsk Folkemuseum består av seks unike museum og arenaer i Oslo og på Eidsvoll. Stiftelsen omfatter Norsk Folkemuseum, Bygdø Kongsgård, Ibsen museum og teater, Bogstad Gård, Norsk Maritimt Museum og Eidsvoll 1814.Virksomheten er organisert med felles fagavdelinger for konservering, dokumentasjon, kommunikasjon- og marked samt økonomi- og administrasjon.


Har du lyst til å være med å synliggjøre museene i Stiftelsen Norsk Folkemuseum for et større publikum? Vi søker en ny presse- og kommunikasjonsrådgiver, som vil få ansvaret for å skape interesse for og omtale av alle deler av museenes virksomhet og aktiviteter. Du vil også bidra til å løfte kulturpolitiske saker i tett samarbeid med toppledelsen.

Som presse- og kommunikasjonsrådgiver må du kunne jobbe både strategisk og operativt med presse- og mediehåndtering. Du må tåle et høyt arbeidstempo, og kunne utvikle et godt og relevant kontaktnett. Stillingen går inn i den nyetablerte kommunikasjons- og markedsavdelingen, med ansvar på tvers av de 6 museene, og du vil jobbe tett sammen med de enkelte museene og resten av kommunikasjonsavdelingen

Ansvarsområder:

  • Strategisk presse- og kommunikasjonsarbeid
  • Løpende pressekontakt og mediehåndtering
  • Utvikling og produksjon av kommunikasjonsmateriell på alle plattformer
  • Oppfølging av medieovervåkning og analyse
  • Rådgi og støtte ledelsen på relevante saker

Kvalifikasjoner:

  • Relevant høyere utdanning innen journalistikk, kommunikasjon e.l.
  • Erfaring fra journalistikk eller kommunikasjonsarbeid, gjerne fra tilsvarende virksomhet
  • Kunnskap om og interesse for politikk og samfunnsutvikling
  • Erfaring med digitale plattformer og -kanaler er en forutsetning
  • Sikker språkføring, både skriftlig og muntlig, og gjerne på flere språk

Personlige egenskaper:

Du trives med å arbeide selvstendig med nye initiativ, og er god til å planlegge framover. Du er utadvendt, og har gode samarbeidsevner både internt og eksternt. Ikke minst har du lyst til å være en bidragsyter til å utvikle både avdelingen og hele stiftelsen.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi kan tilby:

Vi kan tilby et sosialt og godt arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer. Du får være med på en spennende utvikling av den nyetablerte avdelingen, hvor du i stor grad kan bidra til å forme egen stilling. Arbeidssted vil være på Norsk Folkemuseum på Bygdøy, men du må regne med jevnlig arbeid ved de andre enhetene, og ha stor utadrettet kontakt.

Stiftelsen Norsk Folkemuseum legger vekt på mangfold, og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

For stillingen gjelder lønn etter avtale, og 6 måneders prøvetid. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens Pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til direktør Nina Refseth på tlf. 416 00 701 eller kommunikasjons- og markedssjef Cathrine Øiom på tlf. 932 58 629.

Loading ...
Loading ...

Deadline: 28-06-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...